Leusden,
16
september
2016
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe inrit voor losplaats Pon

Pon Logistics krijgt een nieuwe inrit van de Losplaats: bij de Ben Pon Baan, aan de zijde van woonwijk Tabaksteeg. Vanwege de komst van de inrit moet een extra, derde spoor worden aangelegd bij de Losplaats, zodat de locomotieven van rijrichting kunnen wisselen. De werkzaamheden om het derde spoor te realiseren zijn nu in volle gang.

Doel van de tweede inrit naar de Losplaats is de verkeersbelasting voor de omliggende wijken te spreiden. In de toekomst zullen alle vrachtwagens met goederen via de Zuiderinslag rijden en de vrachtwagens met auto’s via de Ben Pon Baan.

Prorail is momenteel druk bezig met de realisatie van het derde spoor. Bij de twee bestaande sporen worden de wagons altijd via het ene spoor zo ver mogelijk naar achteren gereden, zodat de locomotief via het andere spoor kan omrijden om weer aan de kop van de trein te komen. De ver doorgeschoven wagons zouden echter de doorgang op de nieuwe inrit blokkeren. Het derde spoor maakt het straks mogelijk om met de locomotief te rangeren zonder de wagons zo ver op het spoor te hoeven plaatsen.Naar verwachting starten de werkzaamheden voor de realisatie van de inrit bij de Ben Pon Baan in oktober. Als alles voorspoedig verloopt kan hij dan eind dit jaar in gebruik worden genomen.