15
december
2023
|
15:09
Europe/Amsterdam

Pon kiest met duurzame kerstmarkt voor lokaal

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Pon’s Automobielhandel een kerstmarkt voor medewerkers op de Leusdense campus. Het idee erachter is dat medewerkers hun eigen kerstpakket kunnen samenstellen, en wel uit het assortiment van lokale winkels. 

De kerstmarkt bij Pon is een duurzaam en gezellig alternatief voor het kerstpakket. Medewerkers kunnen zelf ‘winkelen’ en krijgen zo geen dingen waar ze geen behoefte aan hebben. Bovendien wordt de lokale middenstand ermee ondersteund.

Leusdense leveranciers

Dit jaar vond de kerstmarkt plaats op 14 december. Voor die gelegenheid werd de oude showroom van Pon’s Automobielhandel in kerstsfeer ingericht. Het samenstellen van een eigen kerstpakket kon bij de kramen van lokale Leusdense leveranciers als Landwinkel de Kopermolen, Jack Mensinga, Primera Poelmann, Douglas en Speelgoedzaak. 

Goed doel

In plaats van winkelen konden medewerkers deze keer ook een donatie doen aan een goed doel. Dit jaar was dat Stichting Opkikker, een organisatie die ervoor zorgt dat gezinnen met een ziek gezinslid even onbezorgd plezier hebben. Opkikker helpt elk jaar zo’n 2.000 gezinnen. Vorig jaar gingen er donaties van Pon-medewerkers naar Nationale Vereniging de Zonnebloem Leusden en de Voedselbank Leusden.