23
mei
2023
|
18:04
Europe/Amsterdam

Tijdelijk wat meer drukte op de Ben Ponbaan

De afgelopen jaren zijn er door onder meer het tekort aan microchips en toeleveringsbeperkingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne minder auto’s geproduceerd. Die productie is inmiddels grotendeels hersteld en de auto’s die al langere tijd in bestelling waren worden nu alsnog geleverd. Daardoor komen er op het moment extra veel trucks vanaf de fabrieken naar Pon in Leusden. Uiteraard proberen we dit in goede banen te leiden.

Het grootste deel van de auto’s wordt vanuit de fabrieken in de verschillende landen per trein naar Leusden vervoerd. Daarnaast zijn er ook auto’s die per truck met oplegger naar onze campus komen. Om genoemde redenen zijn dit er momenteel meer dan gebruikelijk. 

Efficiënt vervoer
De auto’s worden enige tijd op onze ‘Losplaats’ gestald – liefst zo kort mogelijk, om de klant niet te laten wachten – waarna ze per vrachtwagen met oplegger naar de dealers in het land worden gebracht. Om het aantal ritten tot een minimum te beperken, stellen we daarbij alles in het werk om te zorgen dat de opleggers volledig gevuld zijn. Dat is efficiënt, beter voor het milieu en bovendien zijn ook onze buren hierbij gebaat.

Extra maatregelen
Mocht het nodig zijn, dan nemen we daarnaast extra maatregelen. Bij grotere belasting van de Ben Ponbaan zullen medewerkers van Pon Logistics er bijvoorbeeld voor zorgen dat het overige verkeer veilig en ongehinderd kan passeren. Verder stellen we logistiek alles in het werk om de extra drukte door het autotransport zo snel mogelijk achter de rug te hebben.