Leusden,
07
december
2021
|
14:01
Europe/Amsterdam

Zodat u het weet: de komende weken is het wat drukker dan normaal

December is in de regel een drukke maand bij Pon. In de laatste periode van het jaar moeten namelijk altijd veel auto’s aan klanten worden afgeleverd. Er rijden daardoor de komende weken meer vrachtwagens met auto’s dan anders van en naar de Leusdense campus. Vanzelfsprekend proberen we het aantal ritten tot het hoogstnoodzakelijke te beperken.

Wie een auto zakelijk rijdt, heeft te maken met fiscale bijtelling. De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat de bijtelling wordt en de nieuwe, meestal hogere tarieven gaan per 1 januari in. Reden voor zakelijke rijders om bij aanschaf van een nieuwe auto - of lease - dat nog nét voor die datum te doen. 

Veel elektrische modellen

Deze keer gaat het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s per 1 januari omhoog van 12 naar 16 procent. Er is veel vraag naar auto’s in die categorie en als importeur van de merken van de Volkswagen Groep hebben we het geluk dat we diverse succesvolle 100% elektrische modellen in het portfolio hebben. De Audi e-tron bijvoorbeeld, de Volkswagens ID.3 en ID.4, de CUPRA Born en de momenteel zeer gewilde ŠKODA ENYAQ iV. Stuk voor stuk modellen waarvan onze dealers er in deze periode van het jaar grote aantallen verkopen en afleveren.

Efficiënte planning

Ongeveer de helft van de auto’s wordt vanuit de fabrieken in de verschillende landen per trein vervoerd naar onze Leusdense campus, de andere helft komt per vrachtwagen. De auto’s worden hier enige tijd gestald – liefst zo kort mogelijk, om de klant niet te laten wachten – waarna ze per vrachtwagen met oplegger naar de dealers in het land worden gebracht. Daarbij stellen we alles in het werk om te zorgen dat de opleggers volledig gevuld zijn, om het aantal ritten tot een minimum te beperken. Dat is ook beter voor het milieu.

Extra maatregelen

Om een en ander in goede banen te leiden hebben we ook dit jaar extra maatregelen getroffen. Zo zullen medewerkers van Pon Logistics er bij grotere belasting van de Ben Ponbaan voor zorgen dat het overige verkeer veilig en ongehinderd kan passeren. Daarnaast zal er niet buiten de openingstijden van de Losplaats - van 05.00 tot 21.00 uur - worden gereden. Verder stellen we logistiek alles in het werk om de extra drukte door het autotransport zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben ingelicht en wensen u hele fijne feestdagen toe.