25
september
2020
|
16:29
Europe/Amsterdam

Getoeter gehoord bij Pon? Dat leggen we graag uit

Afgelopen week hebben bewoners van de wijken rondom de Leusdense Pon-campus - misschien ook u wel - een aantal keren getoeter van auto’s gehoord. Dat getoeter was onvoorzien en daardoor ook niet duidelijk aangekondigd. Een korte uitleg is daarom wel op z’n plaats.

Zoals de meeste bedrijven nu in Nederland houdt Pon zich strikt aan de corona-richtlijnen van het RIVM. Dat betekent onder andere dat de 1,5 meter afstand in het hele bedrijf streng wordt gehanteerd en dat het toegestane aantal mensen in ruimtes beperkt is. Grote bijeenkomsten zijn daardoor dus momenteel eigenlijk niet mogelijk.

Nu is het gebruikelijk dat we op de Leusdense campus een paar keer per jaar een medewerkersbijeenkomst hebben, waar alle collega’s worden bijgepraat over de business en de vooruitzichten. Die bijeenkomsten worden altijd in het bedrijfsrestaurant gehouden en het volledige personeel is daarbij aanwezig. Vanwege de richtlijnen kan dat echter op dit moment niet, terwijl het juist nu - vanwege de impact van de crisis ook op onze business - van belang is om mensen goed te informeren. Daar komt bij dat veel collega’s nu thuis werken en het ook goed is om elkaar af en toe eens te ontmoeten.

Reden voor ons om te kijken of we toch een corona-proof manier konden vinden om met zo veel mogelijk medewerkers bij elkaar te komen. En dat is gelukt: in de vorm van een drive-in meeting hebben we daar een creatieve oplossing voor gevonden. Zoals op de agenda op deze newsroom was vermeld, waren er afgelopen dinsdag en woensdag drie sessies, waarbij elke keer zo’n 150 collega’s op de Losplaats – waar alle nieuwe auto’s staan voordat ze naar de dealers gaan – vanuit hun eigen auto de presentatie konden volgen. En er was voor hen eigenlijk maar één manier om een reactie te geven op wat er verteld werd: claxoneren. Vandaar dat dat die dagen een aantal keren te horen was.

Het mag duidelijk zijn dat dit incidenteel was, ingegeven door de beperkingen die COVID-19 ons nu eenmaal oplegt. We hopen dat u daar begrip voor heeft en dat er snel een vaccin komt, zodat we niet vaker op dit soort alternatieve oplossingen terug hoeven te vallen.

Pas goed op uzelf en op elkaar!