16
december
2022
|
12:18
Europe/Amsterdam

Iets meer drukte dan normaal

Wellicht heeft u de afgelopen dagen gemerkt dat het iets drukker is met vrachtwagens op de Ben Ponbaan. Dat heeft ermee te maken dat er in deze laatste periode van het jaar altijd veel auto’s aan klanten afgeleverd moeten worden. Met als gevolg dat er meer vrachtwagens met auto’s dan anders van en naar de Leusdense campus rijden. Uiteraard proberen we het aantal ritten tot het hoogstnoodzakelijke te beperken.

Efficiënte planning

Zoals u weet worden de meeste auto’s vanuit de fabrieken in de verschillende landen per trein aangevoerd naar onze Leusdense campus. Maar ook komt een aantal van de nieuwe auto’s per vrachtwagen naar ons land. Bij aankomst op de Losplaats worden auto’s r daar enige tijd gestald – om de klant niet te laten wachten liefst zo kort mogelijk – waarna ze per vrachtwagen met oplegger naar de dealers worden vervoerd. Uiteraard stellen we alles in het werk om dat zodanig te plannen dat de opleggers altijd volledig gevuld zijn en we zo het aantal ritten tot het hoogstnoodzakelijke kunnen beperken. Het is efficiënt, beter voor het milieu en ook u als onze buren bent erbij gebaat.

Extra maatregelen

En we hebben meer maatregelen getroffen. Bijvoorbeeld om de tijdelijke extra belasting van de Ben Ponbaan in goede banen te leiden: maakt de situatie dat nodig dan zullen medewerkers van Pon Logistics ervoor zorgen dat het overige verkeer veilig en zo veel mogelijk ongehinderd kan passeren. De openingstijden van de Losplaats zijn ongewijzigd, van 05.00 tot 21.00 uur en er zal niet buiten die tijden gereden worden. Wel stellen we ook intern logistiek alles in het werk om de extra drukte door het autotransport zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Hopelijk - en daar zijn al onze inspanningen op gericht - merkt u er weinig of niets van.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben ingelicht en wensen u hele fijne feestdagen toe.