Leusden,
20
december
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

Nieuw hoofdkantoor Pon – met roots in Leusden

Pon bestaat dit jaar 125 jaar. De viering daarvan werd medio november gecombineerd met de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Pon Holdings in Amsterdam. Move heet het, verwijzend naar de business en verleden, heden en toekomst van het bedrijf: voortdurend in beweging. De bakermat van die holding ligt overigens in Leusden, waar hij in de jaren zeventig werd opgericht.

Pon’s Automobielhandel is van oorsprong een Amersfoorts bedrijf. Vanwege de enorme toename van de activiteiten in de Keistad verhuisde de onderneming begin jaren zeventig van de vorige eeuw naar Leusden, waar meer ruimte was en een betere verbinding. Ook daar groeide het bedrijf verder, reden voor de toenmalige directeur Mijndert Pon om Pon Beheer op te richten, later omgedoopt in Pon Holdings. Daarmee werden de steeds diverser wordende activiteiten onder één koepel gebracht. Het werd de basis voor verdere ontwikkeling van de onderneming.

Internationaal opererend concern

In 1983 verhuisde Pon Holdings naar Nijkerk, waar het werd gehuisvest in kasteel Salentein. Door succesvol ondernemen en overnames in binnen- en buitenland groeide de holding gestaag en Pon werd met alle nieuwe werkmaatschappijen geleidelijk een internationaal opererend concern. Zeker toen in 2003 Geveke werd overgenomen, waarmee Pon het Caterpillar-dealerschap verwierf. Voor de CAT-activiteiten werd een nieuw complex in Almere gebouwd, waar enkele jaren later – in 2009 - ook Pon Holdings een eigen pand betrok. Van daaruit werd de groeistrategie voortgezet, met de laatste jaren een focus op de overname van fietsfabrikanten, zoals Gazelle en Cervélo (waar o.a. het Team Sunweb op rijdt).

Mobility in Move

Onlangs is Pon Holdings weer verhuisd. Deze keer naar Move, een prachtig pand in Amsterdam, vlak voor het Olympisch Stadion. Uiteraard zijn de holdingkantoren erin gevestigd, maar in het gebouw zijn ook een auditorium, twee restaurants en een Mobility Experience Center te vinden. Het center is – op inschrijving - gratis voor het publiek toegankelijk (maandags gesloten). Behalve inkijkjes in de toekomst van stedelijke mobiliteit en een breed scala aan mobiliteitsdiensten, zijn bij Move ook de nieuwste en toekomstige modellen fietsen en auto’s te bewonderen, van onder meer Gazelle, Cervélo, Audi, Porsche en Bentley.

Leuk om eens (met de kinderen) een bezoek aan Move te brengen, bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Het geeft een goed beeld van het verleden, heden en de toekomst van Pon, zodat u een idee krijgt van waar wij als uw buren in Leusden mee bezig zijn.

Klik hier om naar de website van Move te gaan en hier om direct tickets te boeken voor een bezoek.