16
mei
2023
|
16:08
Europe/Amsterdam

Pon Academy breidt uit

We brengen u er graag van op de hoogte: vandaag, dinsdag 16 mei zijn werkzaamheden aan de buitenrand van de Pon-campus gestart, om een uitbreiding van de Pon Academy mogelijk te maken.Ter hoogte van de Pon Academy, aan de zijde van de Zuiderinslag, wordt daarom een heg verwijderd en tien dagen later op ongeveer dezelfde plek een boom. Elders op de campus zijn extra bomen aangeplant. 

Door de transitie van brandstof naar elektrische auto’s is extra capaciteit voor de trainingsfaciliteiten nodig. Die uitbreiding kan alleen aan de buitenzijde worden gerealiseerd. In het betreffende deel van het pand van de Pon Academy zijn de trainingsruimten voor de technische opleidingen gehuisvest. 

Zowel het weghalen van de heg op 16 mei als van de boom op 26 mei neemt een dag in beslag. Na de bouw komt er een nieuwe heg terug. Voor de bouwvak, in week 28, wordt gestart met de heiwerkzaamheden die circa twee weken in beslag zullen nemen. In week 33 wordt vervolgens gestart met de uitbreiding van de extra trainingsruimte en een inpandige opslag. Deze werkzaamheden duren tot het eind van het jaar.

Op bijgevoegde tekening is te zien hoe het nieuwe aanzicht wordt vanaf de Zuiderinslag (rechtsboven). Ook is er een impressie van hoe het zicht wordt vanaf de Zuiderinslag.

Tijdens dit voorjaar is een aantal van de groenstroken op de campus vernieuwd. Hierbij zijn de groenvakken voorzien van nieuwe beplanting en bomen. Onder andere negen  nieuwe Ginkgo Biloba bomen zijn geplant, maar ook siergrassen, heem en kruidenvegetatie. Het duurt nog even voordat alles mooi in de bloei staat en zeker de bomen hebben nog een aantal jaar nodig om te groeien.