11
januari
2021
|
10:47
Europe/Amsterdam

Pon organiseert opruimactie Ben Pon Baan

Vorige maand gaven we het al aan: doordat er in de laatste periode van het jaar veel auto’s aan klanten afgeleverd moeten worden, is december altijd een drukke maand bij Pon. Die is nu achter de rug, tijd om de rommel op te ruimen. Want waar gewerkt wordt, is vaak ook sprake van wat afval. En dat ruimen we netjes op.

Door de drukte reden er meer vrachtwagens met auto’s dan anders van en naar de Leusdense campus. Met name op de Ben Pon Baan kwam er daardoor hier en daar wat zwerfafval – o.a. stukjes beschermingsmateriaal voor het vervoer van de auto’s – in de berm terecht. Afgelopen week zijn medewerkers van Pon enkele uren bezig geweest dit op te ruimen. Het resultaat: zowel de Ben Pon Baan als het groen eromheen is weer vrij van zwerfvuil.

Overigens is dit niet eerste keer dat de Ben Pon Baan wordt opgeruimd. Twee jaar geleden gebeurde dat ook al, toen in het kader van Nederland Schoon, een landelijke actiedag om zwerfaval tegen te gaan. Een groep van circa 40 Pon-medewerkers ging toen tijdens de lunch op pad om zwerfafval op de campus en in omliggende wijken op te ruimen, onder andere ook op de Ben Pon Baan.

De actie destijds - een initiatief van Pon Logistics en de stichting Opgeruimd Leusden - was voor de deelnemende Ponners overigens een eyeopener: behalve op sommige plekken stukjes beschermingsmateriaal bleken er langs de weg ook koffiebekers te vinden, afkomstig uit onze eigen automaten. Alle Pon-collega’s zijn hierop geattendeerd en iedereen is gevraagd om bewust met afval om te gaan, op de campus zelf én in de directe omgeving.

Tot slot maken we meteen maar van de gelegenheid gebruik:

Pon wenst u een goed en vooral ook gezond 2021 toe!