19
juli
2022
|
17:46
Europe/Amsterdam

Ponners ontdekken padelsport op eigen mobiele CUPRA Padelbaan

Pon vertegenwoordigt alle merken binnen de Volkswagen Groep op de Nederlandse markt. Daaronder ook CUPRA, een jong, sportief Spaans automerk, dat met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s focust op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. CUPRA Nederland is sinds enkele maanden ‘Founding Partner’ van KNLTB Padel en in dat kader is op de Leusdense campus een mobiele padelbaan aangelegd. Om het sportieve plezier van deze snelgroeiende sport ook intern bij Pon een boost te geven.

Padel is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Nu al zijn er zo’n 75.000 actieve spelers en naar verwachting loopt dat aantal binnen drie jaar op tot 140.000 padellers. Inmiddels zijn er ruim 850 banen waar de snelle racketsport kan worden beoefend en elke week komen er banen bij. Cijfers die laten zien dat padel hard op weg is om zich in de top-5 van meest populaire sporten in Nederland te nestelen. In Spanje, het thuisland van CUPRA, is padel na voetbal inmiddels de nummer 2 sport van het land.

CUPRA en padel passen goed bij elkaar en delen hetzelfde DNA. Bij beide gaat het om passie, prestatie en emotie. De sportiviteit en dynamiek komt mooi samen in de slogan ‘CUPRA x PADEL. PLAY ANOTHER WAY.’ die is gekozen voor het partnership: CUPRA is ‘Founding Partner’ van KNLTB Padel plus naamgever van de Eredivisie Padel én van de KNLTB padelranking. Met de meerjarige verbintenis krijgt de snelle groei van de sport in ons land een extra boost én gedegen ondersteuning. 

De padelactiviteiten in Nederland sluiten perfect aan bij de internationale lijn: CUPRA is namelijk ‘Official International and Premium Sponsor’ van alle nationale en internationale competities die door de World Padel Tour (WPT) worden georganiseerd. Daarbij is CUPRA hoofdsponsor van de International Padel Federation (FIP) en ook werkt het jonge Spaanse automerk samen met diverse padel-wereldtoppers’.

Om het partnership – voor de duur van drie jaar – van CUPRA Nederland en KNLTB Padel ook intern te laden heeft Pon een eigen, mobiele padelbaan op de campus in Leusden in gebruik genomen. Uitsluitend Pon-medewerkers kunnen daar gebruik van maken, op werkdagen van 07.00 tot uiterlijk 18.00 uur. De baan is gesitueerd bij de vijver voor het hoofdgebouw aan de voorzijde van de campus, waardoor daar misschien soms ‘padelgeluiden’ te horen zullen zijn.