Leusden,
25
maart
2019
|
16:19
Europe/Amsterdam

Ponners pakken zwerfvuil aan

In het kader van Nederland Schoon, een landelijke actiedag om zwerfafval tegen te gaan, hebben Pon-medewerkers de handen uit de mouwen gestoken. Een groep van ongeveer 40 Pon-collega’s ging tijdens de lunch op pad om zwerfafval op de campus en in omliggende wijken op te ruimen. Een mooie bijdrage aan schone wegen rondom de Pon-campus.

Het initiatief voor de actie kwam vanuit Pon Logistiek en de stichting Opgeruimd Leusden. Ponners van Pon Logistics, Pon’s Automobielhandel en MAN Truck & Bus gaven gehoor aan de oproep om tijdens de lunch afval te prikken. Voorzien van afvalzakken, prikstokken en handschoenen maakten ze in groepen een rondje over de parkeerplaatsen op de Pon-campus, de wegen om de campus heen (o.a. Ben Pon baan) en het gebied rondom het Tango tankstation. Een actieve lunch met resultaat: met volle zakken zwerfafval kwamen de collega’s weer terug.

Naast een schoner Leusden was de actie voor veel deelnemers een eyeopener: er lag veel afval naast de prullenbakken op onze eigen parkeerplaatsen en langs de weg lagen koffiebekers afkomstig uit onze eigen automaten. Reden om bewust met afval om te gaan en collega’s hierop te attenderen.

download
20190321 Schoonmaakactie rondom Pon-campus Leusden