Leusden,
07
december
2020
|
16:14
Europe/Amsterdam

Sorry, het is iets drukker dan normaal

December is een drukke maand bij Pon. Dat heeft ermee te maken dat er in de laatste periode van het jaar altijd veel auto’s aan klanten moeten worden afgeleverd. Met als gevolg dat er meer vrachtwagens met auto’s dan anders van en naar de Leusdense campus rijden. Uiteraard proberen we het aantal ritten tot het hoogstnoodzakelijke te beperken.

Mensen die hun auto zakelijk rijden hebben te maken met fiscale bijtelling. De hoogte van die bijtelling, die afhankelijk is van de catalogusprijs van de auto en de CO2-uitstoot, wordt elk jaar opnieuw door de overheid bepaald en de nieuwe, meestal hogere tarieven gaan per 1 januari in. Reden voor zakelijke rijders die een nieuwe auto willen aanschaffen - of leasen - om dat nog nét voor die datum te doen. 

Veel elektrische modellen

Deze keer gaat per 1 januari het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s omhoog, van 8 naar 12 procent. De auto’s in die categorie zijn zeer gewild en als importeur van de merken van de Volkswagen Groep prijzen we ons gelukkig dat we inmiddels een flink aantal succesvolle elektrische modellen in het portfolio hebben. De Audi e-tron bijvoorbeeld en de Volkswagen ID.3, waarvan onze dealers er deze laatste maanden van het jaar grote aantallen verkopen. Daarnaast is nu net ook de gloednieuwe elektrische Volkswagen ID.4 leverbaar, wat de drukte met het afleveren van auto’s nog eens vergroot.

Efficiënte planning

Zoals u weet worden de meeste auto’s vanuit de fabrieken in de verschillende landen per trein aangevoerd naar onze Leusdense campus. Daarnaast komt een aantal nieuwe auto’s per vrachtwagen naar ons land. Bij aankomst op de Losplaats worden de auto’s daar enige tijd gestald – om de klant niet te laten wachten liefst zo kort mogelijk – waarna ze per vrachtwagen met oplegger naar de dealers in het land worden vervoerd. Uiteraard stellen we alles in het werk om dat zodanig te plannen dat de opleggers altijd volledig gevuld zijn en we zo het aantal ritten tot het hoogstnoodzakelijke kunnen beperken. Het is efficiënt, beter voor het milieu en ook u als onze buren bent erbij gebaat.

Extra maatregelen

En we hebben extra maatregelen getroffen. Bijvoorbeeld om de tijdelijke grotere belasting van de Ben Ponbaan in goede banen te leiden: maakt de situatie dat nodig dan zullen medewerkers van Pon Logistics ervoor zorgen dat het overige verkeer veilig en ongehinderd kan passeren. De openingstijden van de Losplaats zijn ongewijzigd, van 05.00 tot 21.00 uur en er zal niet buiten die tijden worden gereden. Wel stellen we ook intern logistiek alles in het werk om de extra drukte door het autotransport zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Hopelijk - en daar zijn onze inspanningen op gericht - merkt u er weinig of niets van.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben ingelicht en wensen u hele fijne feestdagen toe.