Leusden,
30
mei
2022
|
11:16
Europe/Amsterdam

Woensdag 1 juni start Bus tot Buzz Tour in Leusden

De Volkswagen-bus wordt dit jaar 75. Bovendien komt de Volkswagen ID. Buzz op de markt, de elektrische Volkswagen-bus waarin geschiedenis en toekomst samenkomen. Vanwege dit jubileum organiseren Volkswagen & Volkswagen Bedrijfswagens op 1 juni 2022 een uniek samenzijn van de 75 mooiste bussen van Nederland: de Bus tot Buzz Tour. Die start die dag in Leusden.

Volkswagen en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want de geschiedenis van de Volkswagen-bus begon met een idee van Ben Pon. Op 23 april 1947 bezocht hij de Volkswagen-fabriek in Duitsland en liet een simpele schets in zijn agenda zien. Hij overtuigde Volkswagen ervan dat er in Nederland grote behoefte was aan praktische bestelbusjes. De rest is geschiedenis, want niet veel later rolden de eerste Transporters van de productielijn. De schets van Pon behoort inmiddels tot de collectie van het Rijksmuseum.

Bus tot Buzz Tour

Om het jubileum te markeren organiseert Volkswagen Nederland op woensdag 1 juni aanstaande de Bus tot Buzz Tour: een rit met 75 van de mooiste en meest bijzondere Volkswagen-bussen van Nederland. De start is bij Pon in Leusden en vanuit deze locatie tourt de stoet met busjes langs verschillende plekken op zoek naar de geschiedenis van de Volkswagen-bus.

De aankomst in Leusden op woensdag 1 juni van de Volkswagen-bussen - het zijn er maximaal 80 - is vanaf 08.00 uur. Ze komen binnenrijden via de Ben Ponbaan. Vervolgens is er een openingsevent op de campus met muziek en toespraken. Vanaf 09.30 uur gaan de bussen via de poort van Pon’s Automobielhandel aan de Zuiderinslag op weg voor de tour.

Uiteraard wordt de verkeersstroom die dag in goede banen geleid. We verwachten dan ook geen overlast voor het overige verkeer. We willen de omwonenden via dit bericht wel graag op de hoogte te stellen. Al was het alleen al vanwege de unieke kans om deze stoet bijzondere Volkswagen-bussen die dag te zien!