28
oktober
2020
|
21:43
Europe/Amsterdam

Pon neemt nieuw laadplein campus Leusden in gebruik

De merken van de Volkswagen Group die Pon op de Nederlandse markt brengt, introduceren de komende jaren een breed scala aan elektrische modellen. Uiteraard gaan ook veel medewerkers van de importeur daarin rijden, zowel zakelijk als privé. Met het oog daarop heeft Pon de laadcapaciteit op de campus in Leusden aanzienlijk uitgebreid. Met de extra (snel)laadinfrastructuur is nu een van de grootste laadpleinen van de Benelux ontstaan. 

De Volkswagen Group heeft het meest omvangrijke elektrificatieprogramma in de wereldwijde auto-industrie. De komende 5 jaar investeert het Duitse concern bijna 60 miljard euro in e-mobiliteit, autonoom rijden, mobiliteitsdiensten en de digitalisering van auto’s en fabrieken. In totaal worden er tot en met 2025 tachtig nieuwe elektrisch aangedreven modellen gelanceerd met als doel uiterlijk in 2030 het complete gamma geëlektrificeerd te hebben. 

Voorbereid op de toekomst

Om daarop te anticiperen – en vanwege de voorbeeldfunctie als importeur - besloot Pon’s Automobielhandel de laadinfrastructuur op de campus in Leusden substantieel uit te breiden. Die operatie vond de afgelopen maanden plaats. Het toevoegen van de extra (snel)laadinfrastructuur was een grootschalig project, waarvoor een aantal Pon-bedrijven de handen ineen sloeg: Pon Facilities, ServiceHouse en PonEnergie. Met de uitbreiding nu is de Leusdense Pon-campus een van de grootste laadpleinen van de Benelux en daarmee voorbereid op de toekomst.

Decentrale energieopwekking

Met bijna 10.000 zonnepanelen op de daken van een aantal gebouwen wekt de Pon-campus overigens een belangrijk deel van zijn eigen energie op. Daar alle infrastructuur op één aansluiting zit, wordt de opgewekte energie van de zonnepanelen direct gebruikt voor het laden van de voertuigen. In totaal gaat het met het toevoegen van de extra laadfaciliteiten nu om zo’n 260 laadplekken, waaronder ook diverse met snelladers.

Het nieuwe laadplein op de Pon-campus is sinds kort operationeel. Het gebruik ervan is – mede om security-redenen - uitsluitend voorbehouden aan medewerkers van het bedrijf en bezoekende relaties.